Voor wie

  • Leeftijd: 24 – 29 jaar.
  • Hebt een vraag over een situatie of een patroon dat je wilt onderzoeken.
  • Staat op een punt in je leven waar je niet goed weet hoe je verder moet.
  • Je hebt behoefte aan tijd voor reflectie, rust en/of nieuwe inzichten.
  • Je wilt jezelf graag beter leren kennen.

Waarom
Je leeft je leven en hebt daarin van alles beleefd en gedaan. En mogelijk zit je dan vervolgens op de bank en krab je je achter je oren. ‘En nu? Is dit het? Is dit waar ik naartoe heb geleefd? Is dit mijn leven? Moet ik het hiermee doen? Is dit wat ik wil? Is dit wie ik ben? Is dit wie ik wil zijn?
Wanneer neem je nu de tijd om echt naar jezelf te kijken. Naar wie je bent, wat je doet en waarom je dat doet. Of naar wat je niet doet.

Tijdens deze meerdaagse ben je welkom met je persoonlijke vraag. Dit kan gaan over een keuze waar je voor staat, een patroon dat je bij jezelf ziet en wilt onderzoeken, contact krijgen met je verlangen of ‘gewoon’ de wens jezelf beter te leren kennen.

Wat gaan we doen
Om contact te krijgen met delen van jezelf waar je in je dagelijks leven niet of niet zo makkelijk bijkomt halen we de meeste input en prikkels van buiten weg. Dit helpt bij het werkelijk tot rust komen en het laten indalen van alle gedachtes die er zijn. Het in stilte met jezelf zijn vormt daarom een belangrijk onderdeel van deze dagen. Ook eten we de meeste maaltijden in stilte. Om bij jezelf te blijven en je niet te verliezen in de ander of de groep.
De momenten dat je op jezelf in stilte bent is er altijd een begeleider bereikbaar mocht dat nodig zijn. Ook is er een moment waarop begeleiders spreekuur hebben en je welkom bent voor 1-op-1 contact.

Het is niet alleen maar stil. Er zijn instrumenten en er is muziek omdat waar de stilte helpt om te denken en tot rust te komen, muziek helpt om te voelen. En er zijn creatieve materialen om uitdrukking te geven aan dat wat in je leeft.

Er zijn gedurende de dag verschillende plenaire bijeenkomsten waarin er ruimte is om met je persoonlijke vraag aan de slag te gaan. Ook doen we ervaringsoefeningen met de groep of bijvoorbeeld in tweetallen. We werken onder andere met lichaamswerk, familieopstellingen, schrijfopdrachten, dromen en creatieve werkvormen.

Alle ervaringen en inzichten brengen we terug naar je leven zoals jij het leeft. Je krijgt concrete handvatten om dat wat je geleerd hebt toe te kunnen passen in je dagelijks leven.


We verblijven op een prachtige locatie, weg van snelwegen en andere drukte. Er is hierdoor maximale gelegenheid om werkelijk tot jezelf te komen.

 

Reacties deelnemers:

Eva: "Ik vond En Nu een heel bijzondere ervaring. Ik vond het fijn om een heel weekend stil te staan bij wat er op dat moment in mij leefde.  Het heeft mij gebracht dat ik zowel mijn kracht als mijn kwetsbaarheid helemaal kon voelen en uiten, zonder kritische en belemmerende gedachtes. Het proces was soms confronterend, maar door de veiligheid die er gecreëerd was, kon dat en de reactie die het bij me opriep, er helemaal zijn. Ik vond het bijzonder om de dingen die ik meemaakte met leeftijdgenoten die ik niet kende te mogen en kunnen delen en ook hun proces van dichtbij mee te mogen maken."

Roos: "Een confronterend weekend, een weekend waarbij je contact maakt wat er in jezelf omgaat. Het heeft me vertrouwen, geborgenheid en kracht gebracht. Ik kan weer liefdevol naar mezelf en anderen zijn."

Paul: "Het was spannend om zonder afleiding een periode in stilte door te brengen. Maar door me hieraan over te geven, kwam ik tot nieuwe inzichten over mezelf die me vandaag de dag nog steeds helpen. Het was fijn dat er ook veel begeleiding was zodat ik niet verdwaalde in mijn eigen bovenkamer."

Onno: "In de stilte ontmoet je delen van jezelf die normaal gesproken te zacht spreken om goed te kunnen horen. En juist hier begint de magie van ontdekken. Alleen, maar toch samen, ga je op een kleine reis van verwondering, verbinding en heling. De weg kent een hoop hobbels die je dankzij de fijne omgeving en begeleiding leert nemen."

 

 

e-max.it: your social media marketing partner